Mercury Marine viert in 2019 zijn 80-jarige bestaan met evenementen over de hele wereld. Er wordt teruggeblikt op de indrukwekkende geschiedenis van innovatie en leiderschap in de scheepvaartindustrie. 

Op 22 januari 1939 kocht E. Carl Kiekhaefer een failliete motorfabriek in Cedarburg, Wisconsin. 80 jaar later is het bedrijf dat uit dit bescheiden begin is voortgekomen, bekend als Mercury Marine, een onderneming met 7000 werknemers en een wereldwijde reputatie als toonaangevende fabrikant van scheepsaandrijfsystemen. 

“We kijken ernaar uit om dit evenement met onze werknemers en klanten over de hele wereld te vieren”, aldus John Pfeifer, Mercury Marine President. “Mercury heeft de afgelopen 80 jaar een lange weg afgelegd dankzij de tomeloze inzet en toewijding van iedereen die een stukje van ons avontuur heeft meebeleefd.  De afgelopen 80 jaar waren fantastisch, en we gaan er voor om deze groei in de komende 80 jaar aan te houden.” 

Mercury, een divisie van Brunswick Corporation, heeft sinds 2008 wereldwijd meer dan $ 1 miljard geïnvesteerd in de uitbreiding van onderzoeks-, ontwikkelings- en productiemogelijkheden.  In 2018 lanceerde Mercury met succes zijn meest uitgebreide motorplatform in zijn 80-jarige geschiedenis, met 19 nieuwe viertaktbuitenboordmotoren in de range van 175-300 pk, voor zowel V-6- als V-8-modellen.  De wereldwijde lanceringen van dit motorplatform, zowel in februari als in mei, konden rekenen op een zeer positief onthaal in de scheepvaartindustrie en er verschenen positieve nationale publicaties over de hele wereld.   

Mercury gaat het 80-jarige bestaan van het bedrijf vieren met zijn werknemers, dealers en klanten. 

“2018 was een geweldig jaar voor Mercury, maar ik kijk al uit naar wat 2019 voor ons in petto heeft”, vertelt Pfeifer. “We hebben hoge verwachtingen, en we zijn van plan te groeien over de hele wereld.  Dat we dat kunnen doen terwijl we tegelijk 80 jaar succes vieren, is geweldig voor ons allemaal.”  

Zaanhaven feliciteert Mercury met deze mijlpaal!